Alt for Familien!

Den 17. mai var vi igjen tilbake i Oslo Militære Samfund. Det skjer minimum én gang i året og er slett ikke fordi vi er gamle yrkesmilitære.

Det var det min far som var. 

Major Johannes H. Berg ble gitt avskjed i nåde fra Hæren i 1973 og eksporterte seg selv over i oljebransjen. Men han maktet likevel ikke å forlate militærfamilien helt.. Hele 25 ganger forrettet han som kalkunmester under kommandør Gades kalkunaften. Og i en årrekke var han seremonimester i Samfundets husorden, «Den Glade Major»

Mitt faderlige opphav er altså hovedårsaken til at vi har vandret bort til Akershus etter barnetoget hver 17. mai og gaflet i oss svinedyre karbonadesmørbrød, med marsipankake til dessert. Hadde noen funnet på å angripe Norge den dagen, hadde halve offisersstaben vært ikke-mobilisérbar.

Nå er fader'n borte. Eller ikke helt.

Han henger fortsatt rundt i de gamle lokalene hvor rojalene, offiserene og de ærverdige hoffmenn regjerer. Lenge etter bortgangen vil min far sørge for å påvirke hvor familien Berg skal tilbringe timer av nasjonaldagen.

Han ble nemlig valgt til æresmedlem i Oslo Militære Samfund i 1999 og foreviget blant inventaret. Tore Juell malte portrettet som i dag henger i den såkalte «Sumpen» i Samfundet.

I full paradeuniform sørger major Johannes Henrik Berg for at gjestene ikke kan unngå å legge merke til hans omfangsrike legeme og karakteristiske sveis. Ser du litt nøyere etter vil du kunne merke at han også har lagt igjen ganske mye av sjelen i det som kan kalles hans andre hjem.Les også: En Hilsen Herifra

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits